Het Nieuwe Metterswane en de Nijmeegse 4Daagse

In 2019 is de 103de editie van de Nijmeegse 4Daagse van dinsdag 16 t/m vrijdag 19 juli. Er lopen weer 47.000 wandelaars van over de hele wereld vier dagen door Nijmegen en omstreken. Na afloop genieten de wandelaars en supporters van de uitbundige Vierdaagsefeesten in de stad. Verspreid over de hele stad vind je muziekpodia met bands en dj’s, theater, kermisattracties, het lekkerste eten en drinken en nog veel meer.

De eerste vierdaagse werd in 1909 gelopen. In de loop van de jaren is het uitgegroeid tot de grootste meerdaagse wandelprestatietocht ter wereld. En doen er mensen mee uit circa 80 landen. Hierdoor staat de Nijmeegse Vierdaagse inmiddels ook wel bekend als The Walk of the World.

Ontwikkelingen

Veel wandelaars zullen in Nijmegen arriveren via Station Nijmegen Centraal. Bij het verlaten van het station springt het oude Metterswane direct in het oog. Dit is het laatste jaar dat het oude Metterswane nog overeind staat tijdens de Vierdaagse. Volgend jaar gaat het gebouw tegen de vlakte om plaats te maken voor Het Nieuwe Metterswane. In 2022 is het nieuwe gebouw gerealiseerd. Vanaf dan zal Het Nieuwe Metterswane de deelnemers aan de 4Daagse welkom heten in Nijmegen.

In de stad van de Vierdaagse wonen of werken? Ga naar de planning voor alle actuele informatie.