Sloop Metterswane van start

Het is nu écht begonnen: de sloop van Metterswane, het markante pand pal tegenover Station Nijmegen. Op donderdag 17 oktober had Wethouder Vergunst de eer om met een krachtige grijper de eerste hap uit het gebouw te nemen.

Het oude kantoorpand uit 1976, dat ook wel bekend staat als ‘het lelijkste gebouw van Nijmegen’, maakt plaats voor Het Nieuwe Metterswane. Het gaat deel uitmaken van de nieuwe entree van het stationsgebied samen met de recente nieuwbouw van Doornroosje en de Numbustoren. Maar voor het zover is, zal sloopbedrijf Beelen de komende maanden de sloop op zich nemen. Het gebouw is de afgelopen maanden vanbinnen al volledig gestript, nu de buitenkant nog!

Het sloopafval van het oude Metterswane wordt zoveel mogelijk gescheiden verzameld. Afgezien van het verwijderde asbest, worden alle bouwmaterialen op dit project gerecycled. Daardoor wordt 99,77 procent van de afvalstoffen hergebruikt.

Momenteel wordt door gemeente Nijmegen een bestemmingsplan opgesteld dat het mogelijk maakt om op de plek van het oude Metterswane (huur)woningen, hotel, winkels en parkeergarage te realiseren. Projectleider Gerard Bult van KondorWessels Projecten (KWP) hoopt dat het plan eind dit jaar rond is, zodat er na de sloop meteen gestart kan worden met de nieuwbouw. Als alles meezit, kan de bouw over een jaar beginnen en zal Het Nieuwe Metterswane twee jaar later worden opgeleverd.

Zie jij jezelf al wonen in Het Nieuwe Metterswane? Ga naar de planning voor alle actuele informatie of ontvang per e-mail het laatste nieuws over de appartementen.