Veelgestelde vragen

K
L
Wat is Het nieuwe Metterswane?

Tegenover de hoofdingang van het Centraal Station in Nijmegen komt Het nieuwe Metterswane, een ontwikkeling van KondorWessels Projecten (KWP). Het nieuwe Metterswane komt op de plek van het oude Metterswane. Het nieuwe gebouw wordt met haar architectonisch hoogwaardige uitstraling en diverse functies een belangrijk visitekaartje van de stad. Het project past in de ambitie en het streven van de gemeente Nijmegen om de entree tot de stad vanuit het treinstation aantrekkelijker te maken.

K
L
Wie is de verkoper?

KondorWessels Projecten, onderdeel van VolkerWessels

K
L
Wie is KondorWessels Projecten?

KondorWessels Projecten is een zelfstandige ontwikkelaar binnen VolkerWessels. Daarmee zijn we onderdeel van een van de grootste Bouw & Vastgoed ondernemingen in Nederland. Voor ieder project verdiepen wij ons in het verleden en laten ons inspireren door de omgeving. Wij ontwikkelen vernieuwende en gezonde gebieden en gebouwen waar mensen graag wonen, werken en leven, nu en in de toekomst. Hierbij durven we grensverleggend en creatief te zijn.

K
L
Wat is het plan?

Het nieuwe Metterswane wordt een getrapt complex van 23 verdiepingen met 276 appartementen. Hiervan worden 104 appartementen te koop aangeboden.

Het nieuwbouwprogramma bestaat uit een 2-laags ondergrondse parkeergarage voor eigen gebruik van de bewoners. In de parkeerkelder is plaats voor 115 auto’s. De fietsenstallingen wordt ook inpandig in de kelder van Het nieuwe Metterswane gerealiseerd.

Op de begane grond komt ca. 1.600 m² aan commerciële functies, zoals een mandjessupermarkt en een koffiebar/restaurant. Op de eerste verdieping is ruimte voor een kantoor van 1.200m².

Het gebouw

K
L
Wat wordt er precies gebouwd?

In Het nieuwe Metterswane worden 276 appartementen gerealiseerd over 23 verdiepingen. Naast de brede mix aan verschillende woningtypes is er ook ruimte voor een supermarkt, twee horeca ruimtes en een kantorenverdieping. Het nieuwbouwprogramma bestaat ook uit een 2-laags ondergrondse parkeergarage voor eigen gebruik van de bewoners. In de parkeerkelder is plaats voor 115 auto’s. De fietsenstallingen wordt ook inpandig in de kelder van Het nieuwe Metterswane gerealiseerd.

K
L
Hoe hoog wordt het gebouw?

23 verdiepingen hoog.

K
L
Hoeveel woningen komen er in Het nieuwe Metterswane?

Er worden maximaal 276 appartementen van diverse afmetingen gerealiseerd, een zeer gevarieerde mix. Van comfortabele tweekamerappartementen met balkon tot riante vierkamerappartementen met ruime terrassen.

K
L
Hoeveel koopwoningen komen er in Het nieuwe Metterswane?

104 appartementen gaan in de verkoop. De koopappartementen worden straks aangeboden via deze website en via de makelaar(s) van het project. We houden je op de hoogte over wanneer de verkoop start.

K
L
Komen er ook huurwoningen? Zo ja wie is de verhuurder?

Er komen 172 huurwoningen in het complex. Talis (woningcorporatie) en DW Property zijn verantwoordelijk voor de verhuur.

K
L
Zijn er ook starterswoningen gepland?

Ja, de kleinste woningen zijn net onder de 50m², deze vallen onder de categorie starterswoningen.

K
L
Worden er ook sociale koopwoningen gebouwd?

Nee, alle koopappartementen vallen in de vrijesector categorie. Wel zijn er sociale verhuur appartementen in het gebouw, deze gaan verhuurd worden door stichting Talis uit Nijmegen.

K
L
In welk prijssegment vallen de nieuwe woningen?

De prijssegmenten worden bij de Pre-Sale fase bekendgemaakt aan geïnteresseerden.

K
L
Wat is de gemiddelde oppervlakte van de nieuwe woningen?

Variërend tussen de 49 m² en 130 m².

K
L
Wanneer start de verkoop van de woningen?

De verkoop van de appartementen start in het eerste kwartaal van 2025.

K
L
Welke makelaar(s) verkoopt de woningen

De makelaars zijn nog niet bekend.

K
L
Is er al verkoopdocumentatie beschikbaar

Er zijn nog geen verkoopbrochures en -tekeningen beschikbaar. Deze zullen vlak voor de beoogde pré-sale beschikbaar zijn.

K
L
Zijn er mogelijkheden om de woning naar eigen wens aan te passen of in te delen?

De indeling van de woning staat vast, wel is het mogelijk om te kiezen tussen verschillende oplever niveaus.

K
L
Is er naast woningen ook ruimte voor voorzieningen zoals winkels of horeca in het plan?

Op de begane grond komt ca. 1.600 m² commerciële functies, zoals een mandjessupermarkt en een koffiebar/restaurant. Op de eerste verdieping wordt 1200m² kantoor gerealiseerd.

K
L
Wie bouwt het complex?

Bouwcombinatie Veluwezoom Verkerk Bouw en Bouwbedrijf Wessels Rijssen (beide VolkerWessels-ondernemingen) zijn verantwoordelijk voor de realisatie van het gebouw.

Proces

K
L
In welke fase bevindt zich het project?

Het project is momenteel in uitvoering, dit betekent dat de bouw is gestart en de woningen in 2027 opgeleverd zullen worden.

K
L
Welke partijen zijn betrokken en wie doet wat?

KondorWessels Projecten, ontwikkelaar

Bouwcombinatie Veluwezoom Verkerk Bouw/ Wessels Rijssen, bouw

KWS, infrawerkzaamheden

K
L
Hoe ziet de beoogde planning eruit?

Bekijk hier de actuele planning van Het nieuwe Metterswane.

Openbare ruimte

K
L
Hoe wordt er omgegaan met het groen in de omgeving?

Buiten de perceelgrenzen van Het nieuwe Metterswane wordt groen voorzien door de Gemeente Nijmegen. Die zijn momenteel bezig met een nieuw ontwerp voor het stationsplein.

K
L
Komt er voldoende parkeergelegenheid?

Ja, voor onze eigen bewoners is er een 2 laags ondergrondse parkeerkelder met 115 parkeerplaatsen. Daarnaast komen er ook deel-autos voor de bewoners van Het nieuwe Metterswane.

K
L
Hoe wordt/ verandert de infrastructuur/ontsluitingen?

In verband met de bouwwerkzaamheden van Het nieuwe Metterswane is het voetpad afgesloten. Voetgangers die de bouwplaats via de Van Schaeck Mathonsingel willen passeren, worden omgeleid over de wandel esplanade in het midden van de Van Schaeck Mathonsingel.

Na oplevering zal er een nieuwe “verbindingsweg” komen tussen Het nieuwe Metterswane, en onze buren aan de burg. Hustinxstraat en Van Schaekmaton Singel. In deze verbindingsweg wordt de toegang tot de parkeerkelder gerealiseerd en is de opstelplaats voor het laden/lossen van de supermarkt.

K
L
Komen er laadpalen voor elektrische auto’s?

Ja, zowel in de parkeerkelder als op maaiveld is het mogelijk dat laadpalen gerealiseerd worden.

K
L
Komen er ook deelauto's?

Ja, achter Het nieuwe Metterswane zijn parkeerplekken voor deel-auto’s.

Communicatie

K
L
Hoe gaat er verder gecommuniceerd worden?

Via de officiele kanalen van Het nieuwe Metterswane.

K
L
Wie is het aanspreekpunt?

KondorWessels Projecten.

K
L
Waar kan ik terecht met vragen/klachten?

Vragen m.b.t. de bouw kunt u terecht bij de aannemers. Voor vragen m.b.t. de woningen kunt u terecht bij KondorWessels Projecten.

Overige vragen

K
L
Is er overlast te verwachten van de bouw voor de directe omgeving?

Bouwen brengt helaas overlast met zich mee. Hierbij moet rekening gehouden worden met bouwverkeer en bouwgeluid. Wij zetten ons in om de buurt zo goed mogelijk te informeren en op de hoogte te houden van de bouwroutes en activiteiten rondom Het nieuwe Metterswane. Waar mogelijk nemen wij maatregelen om de overlast voor omwonende te beperken.

K
L
Hebben belangstellenden die in Nijmegen wonen voorrang voor de koop en of huur van een appartement?

Nee, er wordt geen onderscheid gemaakt in geografische afkomst van toekomstige bewoners.